cadeaubon

Cadeaubon!

Wilt u bijvoorbeeld iemand een rijles cadeau doen? Bij ons kunt u een cadeaubon aanschaffen. De schenker bepaald zelf de waarde van de bon. Geef je (klein) kind een cadeaubon voor een of meerdere lessen. Wenst u een cadeaubon? Neem dan contact met ons op.

Meer info Rijopleiding in stappen

RIS

De Rijopleiding in Stappen (kortweg RIS) is een opleidingsmethodiek waarbij Autorijschool Jan van Grimbergen je stap-voor-stap leert om te autorijden. Door deze techniek ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer.
Volgens de RIS methode ga je steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De verschillende stappen bestaan uit theoretische kennis maar zeker ook uit praktijkkennis. Ook krijg je bij de Rijopleiding in Stappen huiswerkopdrachten mee.

De totale opleiding bestaat uit 4 modules welke zijn onderverdeeld in de verschillende stappen:
Module 1        Voertuigbediening en voertuigbeheersing
Module 2        Beheersing van eenvoudige verkeersmanouvres en -situaties
Module 3        Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeersmanouvres en -situaties
Module 4        Veilige en verantwoorde verkeersdeelname

Na de modules 1,2 en 3 volgt een toets en de 4e module volgt het RIS-examen bij het CBR. De eerste 2 toetsen  (Module 1 en 2) worden afgelegd door Jan van Grimbergen. De 3e toets (Module 3) wordt door een examinator van het CBR beoordeeld en hiermee kan je vrijstellingen verdienen voor het examen.
Voor elke leerling wordt een leerlingenkaart bijgehouden waarop de vorderingen en huiswerkopdrachten worden bijgehouden.

Wat zijn de voordelen van een RIS-opleiding:
- Fors hoge slagingspercentage
- Hoge kwaliteit van de rij-opleiding
- Stap-voor-stap aanpak
- Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
- Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingenkaart

2TODRIVE

Vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Tot je 18e mag je rijden onder begeleiding van een door jou gekozen coach(es). Deze methode zorgt ervoor dat je gedurende een lange periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Waarom rijden onder begeleiding?
Uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd, dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. In Duitsland heeft een soortgelijk experiment geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.

Hoe werkt het?
Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen. Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto samen met je coach(es), bijvoorbeeld je ouders, rijen. Vanaf je 18e mag je zelf de weg op.